Poprzedni temat «» Następny temat
Logowanie
Autor Wiadomość
oldmobil 
Początkujący



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 15
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2014-01-29, 20:05   Logowanie

Siemacie.
mam pytanko odnośnie logowania na stronie.
Nigdzie nie znalazłem opcji "zawsze zalogowany"
Za każdym razem wchodząc na forum muszę klepać login i hasło.
Z jednej strony dobrze, bo zawsze jest to jakies ćwiczenie pamięci i szybkości pisania na qwerty ;)
Ale z drugiej stroni nie jest to zbyt wygodne.

Podonie jest jak np. mam otwartą stronę główną przez dłuższy czas, a potem chcę odświezyć widok - sprawdzić, czy jest coś nowego. F5 i znów logowanie....

Tak ma być ?
 
     
darma11 
Administrator



Pomógł: 57 razy
Wiek: 43
Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 3058
Skąd: Płock
Wysłany: 2014-01-29, 20:38   

Tak na razie będzie. Ten styl tak ma. W poprzednim nie było tego problemu. Muszę poczytać na stronie przema (silnik forum-php BB) czy grzebiąc w plikach tego stylu mogę utrzymać dłużej zalogowane osoby.
 
     
Premislao 
Poznaje temat
początkujący


Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 71
Skąd: Płock/Podolszyce
Wysłany: 2014-01-29, 21:46   

da sie takie cos zrobic. nie wiem jak w to wejsc przez strone ale jak na email dostaniesz wiadomosc ze ktos do ciebie cos napisal na forum, kiedy wejdziesz na ten link(zakladajac ze nie jestes zalogowany), to tam wpisujac swoj nick i haslo mozesz kliknac zawsze zalogowany.
 
 
     
oldmobil 
Początkujący



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 15
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2014-01-29, 21:49   

Premislao napisał/a:
da sie takie cos zrobic. nie wiem jak w to wejsc przez strone ale jak na email dostaniesz wiadomosc ze ktos do ciebie cos napisal na forum, kiedy wejdziesz na ten link(zakladajac ze nie jestes zalogowany), to tam wpisujac swoj nick i haslo mozesz kliknac zawsze zalogowany.


ok. Wylogowywuję się i poproszę o PW :)
 
     
Premislao 
Poznaje temat
początkujący


Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 71
Skąd: Płock/Podolszyce
Wysłany: 2014-01-29, 21:51   

To samo mozesz zrobic wpisujac zle haslo i klikajac sprobuj jeszcze raz. Wtedy przekierowuje cie do strony ktora ma okienko 'zawsze zalogowany'

:-)

Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.
 
 
     
barthous 
Zainteresowany tematem



Pomógł: 2 razy
Wiek: 22
Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 361
Skąd: Płock
Wysłany: 2014-01-29, 22:14   

Dokładnie pod tym linkiem :
http://www.ploaqua.pl/login.php?redirect=
 
     
Premislao 
Poznaje temat
początkujący


Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 71
Skąd: Płock/Podolszyce
Wysłany: 2014-01-29, 22:47   

barthous napisał/a:
Dokładnie pod tym linkiem :
http://www.ploaqua.pl/login.php?redirect=


Haha. Nie działa. Trzeba wykonać kilka kroków.

Ten link powinien działać:

http://www.ploaqua.pl/login.php
 
 
     
HUNCO 
Zainteresowany tematem
Arek


Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 534
Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-01-30, 08:33   

Old- już działa jak chciałeś? ;-)
 
     
oldmobil 
Początkujący



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 15
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2014-01-30, 09:19   

Tak, dziękuje :)
teraz mogę szybko zajrzeć na forum bedąc w pracy ;)


-------------------------------------------------------------------

Jednak nie działa :(
W chacie znów się muszę logować :(
 
     
oldmobil 
Początkujący



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 15
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2014-02-01, 10:27   

Kolejny dzień i ponownie sprawdzałem na lapciaku w pracy, domu i na telefonie.
Nigdzie nie przyjmuje hasła na stałe. Jedna wizyta to jedno logowanie.
Widocznie tak musi być :(
 
     
Moraś 
Aktywny użytkownik



Pomógł: 7 razy
Wiek: 42
Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 1190
Skąd: Płock
Wysłany: 2014-02-01, 10:31   

oldmobil napisał/a:
Kolejny dzień i ponownie sprawdzałem na lapciaku w pracy, domu i na telefonie.
Nigdzie nie przyjmuje hasła na stałe. Jedna wizyta to jedno logowanie.
Widocznie tak musi być :(

Nie , wcale nie musi tak być .
Ja odpalam kompa i od razu jestem zalogowany , spróbuj napisać cokolwiek i gdziekolwiek bez logowania i chcąc wysłać to co napisałeś wyskoczy ci okno logowania i tam jest opcja zaloguj mnie za każdym razem . U mnie działa .
 
     
oldmobil 
Początkujący



Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 15
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2014-02-01, 11:36   

No więc wygląda to tak:
Jeśli na komputerze (praca, dom, telefon) wpisuję adres forum to muszę się logować, mimo tego, że wcześniej oczywiście wchodziłem tak jak piszesz - czyli z zaznaczeniem okienka 'zawsze zalogowany".
ale...
jesli wchodzę na swoją skrzynke mailową i otwieram powiadomienie o prywatnej wiadomości (którą testowo przysłał mi Premislao ) to link przenosi mnie od razu do prywatnych wiadomości już jako ZALOGOWANY.

Tak śmiesznie :)

Ok, nie ma co bić piany. Jest jak jest
:)
 
     
Premislao 
Poznaje temat
początkujący


Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 71
Skąd: Płock/Podolszyce
Wysłany: 2014-02-01, 11:47   

Możliwe że ktoś w twoim domu korzysta z przeglądarki i za każdym razem usuwa ciasteczka?
A może masz coś gdzieś tak ustawione że ciasteczka ci sie same usuwają/nie zapisują wcale.

Jeżeli nikt nie jest przyczyną znikania ciastka odpowiedzialnego za to forum, możesz zawsze wyczyścić pamięć podręczną, odinstalować przeglądarkę i zainstalować od nowa(najnowszą wersję). Do usuwania ciasteczek itp polecam ccleaner. Tylko pamiętaj zapisać zakładki.

Na telefonie prawie na pewno możesz mieć ustawione że po każdym wyłączeniu przeglądarki historia i ciasteczka są usuwane.
 
 
     
Moraś 
Aktywny użytkownik



Pomógł: 7 razy
Wiek: 42
Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 1190
Skąd: Płock
Wysłany: 2014-02-01, 12:16   

To jest tak że jak w domu ustawię żeby logowało mnie automatycznie to w momencie kiedy tą samą czynność zrobię w telefonie to wtedy w domu muszę ponownie ustawić logowanie automatyczne . Wydaje mi się że nie da się z dwóch innych komputerów logować się automatycznie po wejściu na tę samą stronę a już na pewno nie w tym samym czasie .
Według mnie jest to tak że jak ustawimy logowanie automatyczne w domu a potem wykonamy tę sama czynność w pracy to w domowym komputerze automatycznie się wylogujemy . Czy jakoś tak :mysli:
 
     
Premislao 
Poznaje temat
początkujący


Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 71
Skąd: Płock/Podolszyce
Wysłany: 2014-02-01, 12:40   

Moraś napisał/a:
To jest tak że jak w domu ustawię żeby logowało mnie automatycznie to w momencie kiedy tą samą czynność zrobię w telefonie to wtedy w domu muszę ponownie ustawić logowanie automatyczne . Wydaje mi się że nie da się z dwóch innych komputerów logować się automatycznie po wejściu na tę samą stronę a już na pewno nie w tym samym czasie .
Według mnie jest to tak że jak ustawimy logowanie automatyczne w domu a potem wykonamy tę sama czynność w pracy to w domowym komputerze automatycznie się wylogujemy . Czy jakoś tak :mysli:


Sprawdziłem na wifi+2 przeglądarkach pc i internecie mobilnym+ jedna przeglądarka w kilku konfiguracjach i żadna z nich nie wylogowała mnie w innej konfiguracji. :|
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Stworzył: PatrykSpec | Edytował: kooza (TrzecI)